Onze oplossingen

Efficiënt omgaan met energie is een verantwoordelijkheid die we allemaal delen. Maar het is ook een fantastische opportuniteit om energie te besparen. Om het energetisch potentieel van uw onderneming optimaal te benutten, lichten wij samen met u uw technische installaties door en bieden we oplossingen op maat. Zo veranderen we energieverliezen in energiebesparingen en verkleinen we tegelijk uw ecologische voetafdruk.

Dankzij onze ervaring in verschillende sectoren hebben we een uitgebreide waaier aan oplossingen, verdeeld over drie pijlers:

Primair energieverbuik en ecologische voetafdruk verminderen. Luminus Solutions doet een energie-audit van uw gebouwen en processen, stelt oplossingen op maat voor en voert die uit met garanties op een daling van uw verbruik. De oplossingen gaan van de isolatie van gebouwen tot de verbetering van industriële technieken en de productie van lokale energie via warmtekrachtkoppeling (WKK) en hernieuwbare energiebronnen.

Energiebehoeften veiligstellen. Stroompannes of problemen met de kwaliteit van de stroomtoevoer kunnen tot grote schade of verliezen leiden. Wij beveiligen uw kritieke toepassingen en processen met een ononderbroken energievoorziening (UPS) op maat. Onze mobiele UPS-systemen bieden een flexibele alles-in-één-container-oplossing als u tijdelijk nood hebt aan stroomgarantie.

Installaties onderhouden en energieverbruik optimaliseren. Wij bieden flexibele oplossingen voor het beheer, het onderhoud en eventueel de financiering van uw technische installaties en industriële nutsvoorzieningen. Luminus Solutions werkt preventief, correctief en curatief, onder omniumgarantie of prestatiecontract. Zo bent u verzekerd van een optimale werking zonder zorgen.